28 Aralık 2022 Çarşamba

Akşener ile Kılıçdaroğlu bir arayaya geldi

İşte görüşmede ele alınan 3 kritik konu
Akşener ile Kılıçdaroğlu bir arayaya geldi.
Akşener ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi! İşte görüşmede ele alınan 3 kritik konu


İBB Başkanı İmamoğlu'nun hapis cezası ile gündeme gelmesi neticesinde Kemal Kılıçtaroğlu ile Meral Akşener bir araya gelerek AK Parti'nin TBMM getirilen başörtü kanunu hakkında basına kapalı olarak görüşmeyi yaptığını belirtti. Liderler görüşmede Cumhurbaşkanı adayı ve Ak Parti'nin Başörtü ile ilgili anayasa değişikliğini ele aldı.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığından dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile iplerin gerildiği iddialardan kamuoyuna yansıdı. 

SARAÇHANE MİTİNGİNDEN SONRA İLK BULUŞMA

Kriz iddiaları gündemdeki yerini korurken, iki lider, Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara Çankaya'daki Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya geldi. Saraçhane mitinginden sonra ilk kez buluşan Kılıçdaroğlu ve Akşener'in görüşmesi 19.45'te başladı. Görüşme basına kapalı gerçekleştirirken, görüşme 2 saatten fazla sürdü. Liderler, toplantının ardından açıklama yapmadan tesislerden ayrıldı.

YOL HARİTASI ELE ALINDI

Ahlatlıbel Zirvesi'nde hangi konuların görüşüldüğü merak konusu oldu.

Altılı Masa'nın yol haritasını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, 5 Ocak'ta yapılacak Altılı Masa toplantısını da görüştü.

CUMHURBAŞKANI ADAYI KONUŞULDU

6 siyasi partinin karar vereceği cumhurbaşkanı adayı için zamanlama konusunun da ele alındığı zirvede, "Altılı Masa dağılır mı, liderler arasında gerginlik mi var?" söylemlerini sonlandırma konusunda uzlaşmaya varıldığı belirtildi.

AK PARTİ'NİN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in görüşmede ele aldığı konular arasında, AK Parti ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu başörtüsü kapsamında anayasa değişikliği de yer aldı. Kılıçdaroğlu, iktidarın teklifine destek vermeyeceklerini vurgularken, Akşener ise aykırı kıyafetlere kapı açacak ve toplumun bir kesimini korumasız bırakacak düzenlemenin revize edilmesi halinde destek vermeyi düşündüğünü söyledi.

Daha fazla lafı uzatmadan, konunun daha detaylı açıklandığı yazısının bağlantılarını aşağıda paylaşacağım. 


--- Garaj

3 yorum:

  1. Konu içerisinden bir alıntı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının ardından aralarında kriz yaşandığı iddia edilen Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya geldi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil