12 Ağustos 2022 Cuma

Balı fazla kaçıran Ayı

Balı fazla kaçıran ayının adı 'Balkız' oldu.
Balkız.
Balı fazla kaçıran ayının adı 'Balkız' oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce'de balın dozunu kaçırdığı için bitkin düşen ayıya 'Balkız' isminin verildiğini duyurdu. Tedavisine devam edilen 'Balkız' iyileştikten sonra doğal ortamına bırakılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, fazla bal tüketip, bayılan ayıya isim bulma arayışındaydı. Sosyal Medyadan gelen isim önerileriyle ayının isminin bulunduğunu duyurmuştu. Bu ayı dişi bir ayı olduğu içinde "Balkız" olarak isminin belirlendiğinde gelen haberler arasındaydı

"Kızımız adıyla yaşasın."

Paylaşımda kızımızın adı Balkız, kızımız adıyla yaşasın. Kızımızın sağlık durumununda iyi olduğu ifadelerine yer verilen, Yavru Ayımız, tedavisi tamamlandıktan sonra doğal yaşama götürülüp, serbest bırakılacağını bir çok dile getirmişlerdi.

"Şok tedavisi uygulandı."

Ayımızın röntgeni çekildiğini belirten Ünlü "Kızımızın röngeninin temşiz çıktığı" bilgisi bildirildi. Sancılı bir inlemesi olan Ayıya şok tedavisi yapılarak, sonrasındada serum ile tedavisinin devam ettiğin söyledi. Zehirlemeye karşı ödemi vucuttan atırmak için tedavisi sürüyordu.

Sağlık durumu iyiye giden Yavru Dişi ayının tedavilerinin devamı devam ettiğini, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek'de Balkızın sağlık durumu ile ilgili bilgiler verdi. Sağlık durumu iyiye giden Ayı oldukça ilgi gördü.

"Acı balı tanımamış, arılar da sokmuş"

Ayının şoktan çıktığına dikkak çeken Ünlü, yörede orman gülü balının yaygın olduğuna, ayının da daha yavru olduğu ve bilemediği için acı balı yemiş olabileceğini söyledi.

Balı yerken arıların da bolca soktuğunu anlatan Ünlü, "Hem acı balın vermiş olduğu toksikasyon hem de arıların vermiş olduğu bir zarar neticesinde yavrumuzda halüsinasyon ve şok geçirme gibi belirtileri vardı" dedi. 

Konu hakkında daha fazla detay, bilgi edinmeniz açısından tanıtımını yapmış olduğunuz websitenin yazısının bağlantılarını konumuzun altında paylaşacağım.


3 yorum:

  1. Konu içerisinden bir alıntı: Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce'de balın dozunu kaçırdığı için bitkin düşen ayıya 'Balkız' isminin verildiğini duyurdu.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil