13 Temmuz 2022 Çarşamba

Her yangında "Nerede bu uçaklar?"

Nerede bu uçaklar?
Nerede bu uçaklar?
Her yangında "Nerede bu uçaklar?" diyerek yetkililere isyan eden Şahan Gökbakar'ın bu kez istediği oldu

Geçtiğimiz günlerde Türkiyenin bazı beldelerinde orman yangınlarıyla isyan eden Şahan Gökbakar, THK uçaklarının Datça semalarında yangına müdehale ettiğini görünce sevindiğini dile getirdi. Datça Mesudiye Mahallesinde kendini gösteren yangın, Havadan ve Karadan yapılan müdehale edildi.

Yaz aylarında Datçadan önce birçok tatil beldesinde de orman yangınlarıyla karşı karşıya kalınmış. Yangına neden kişiler, tespit edilmek için Jandarma Kuvvetleri tarafından incelemeye alındı.

THK UÇAKLARI DA GÖREVDE

Yangın söndürme çalışmalarında 10 uçak, 16 helikopter, 107 arazöz, 13 iş makinası ve 595 personel görev alıyor. Belediyelerin itfaiye ekipleri ve askerler de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Dalaman'dan havalanan AN-32 ve Air Tractor tipi uçaklar yangına müdahale ederken, THK'nın CL-215 yangın söndürme uçakları da müdahalede görev alıyor.

Datça yanıyor.
Datça yanıyor.
"THK UÇAĞINI HAVADA GÖRMEK SEVİNDİRİCİ"

Daha önceki orman yangılarında "Nerede bu uçaklar" diyerek hükümeti eleştiren Şahan Gökbakar bu kez THK uçaklarının görevde olması nedeniyle mutlu olduğunu dile getirdi. Gökbakar, "Datça da yangın artarak devam ediyor. Maalesef gece bastırıyor yine. Alevler bütün gece yaka yaka devam edecek. İnşallah rüzgâr azalır. Bölgeden konuştuğum dostlarım maalesef ciddi boyutlarda olduğunu söyledi. Yıllardır uçmayan THK uçağını havada görmek sevindirici.." ifadelerini kullandı.

Konuyu daha fazla dallandırıp, budaklandırmadan detayına ulaşabilmeniz için aşağıda paylaşacağım bağlantılarla tanıtımını yaptığımız yazıya ulaşabilirsiniz.

--- En Çok Okunanlar

3 yorum:

  1. Konu içerisinden bir alıntı: Geçtiğimiz günlerde Türkiyenin bazı beldelerinde orman yangınlarıyla isyan eden Şahan Gökbakar, THK uçaklarının Datça semalarında yangına müdehale ettiğini görünce sevindiğini dile getirdi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil