8 Ocak 2022 Cumartesi

Ankarali Turgut Öldümü?

Ankaralı Turgut nereli?
Ankaralı Turgut Kimdir?

Ankaralı Turgut nereli? Ankaralı Turgut kaç yaşında ve kimdir? Ankaralı Turgut gerçek ismi?

Ankaralı Turgut kimdir, kaç yaşında ve nereli? Soruları İBO Show konuklarından biri olması nedeniyle gündemde. İlk çıkışını 1994 yılında Tarkan'ın Oynama Şıkıdım isimli eserini "ti"'ye alarak yaptığı albüm ile yakalamıştır. İşte Ankaralı Turgut hayatı hakkında.

Yöresel Halk müziği ve Arabesk alt yapısıyla eğlenceli tarzda müziklerle eylendiren müzisyen, söz yazarı ve oyuncu olan Ankaralı Turgut. İşte Ankaralı Turgut hakkında.

Ankaralı Turgut Kimdir?

Ankaralı Turgut, piyasaya sürdüğü albümlerle Türkiye müzik dünyasının yakından tanınan sanatçıları arasında yer edinmiştir. 1963 yılında Ankara'da doğan ünlü sanatçın gerçek adı Turgut Karataş'dır.

Müzik serüvenine daha 12 yaşındayken köy düğünlerinde darbuka çalarak başladı. Davul çalan babasından başka ailenin müziğe yakınlığı çok olması Arkaralı Turgut'unda sanatçı yapmıştır.

Ankaralı Turgut, askere vazifesine kadar müzisyenlik yapan darbukadan sonra bağlama sanatçılığı yapan Ankaralı Turgut, bir yandanda Ankara'nın hareketli türkülerini söylüyordu. Askerlik dönüşü yöresel olarak çıkış yaparak ilk albümünü piyasaya sürmüştür. Ankaralı Turgut şimdiye kadar amatör olarak üç albüm daha çıkarmıştır.

1994 senesinde İstanbul'a gelen Ankaralı Turgut, Tarkan'ın Oynama Şıkıdım adlı eserini "ti"'ye alarak profesyonel anlamda ilk albümüyle sevenlerine ulaştı. Çıkarmış olduğu bu albümü reklam yapmadan 300 bin satınca akabinde Barış Manço'nun "Oku Bakim" şarkısını tekrar düzenleyerek ikinci albümünü yaptı.

Bir boru firmasının reklamından esinlenerek şarkısının sözlerini yazdığı Döşeyelim Abi adı altında bir türkü yaparak, her yerde dinlenilenilen sanatçı kimliğine erişti.

Ankaralı Turgut, hâlâ Ankara'nın gecekondu semtinden olan Altındağ da ikamet etmektedir.

Ankaralı Turgut, 1986 senesinde yuva kurduğu imam nikahlı hanımı Hülya Sakar'dan 2006 yılında ayrıldıktan sonra Meltem Karataş ile evlendi. İki ay geçtikten sonra 2007 senesinde boşandı. İlk hanımından 5 çocuğu vardır.

3 yorum:

  1. Konu içerisinden bir alıntı: Yöresel Halk müziği ve Arabesk alt yapısıyla eğlenceli tarzda müziklerle eylendiren müzisyen, söz yazarı ve oyuncu olan Ankaralı Turgut. İşte Ankaralı Turgut hakkında.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil