5 Nisan 2022 Salı

Son Dakika Haberleri: ATAK Filipinler'de

Türkiye'nin ATAK'ı Filipinler'de uçacak.
Son Dakika Haberleri: ATAK Filipinler'de.
Türkiye'nin ATAK'ı Filipinler'de uçacak

Geçtiğimiz günlerde Türkiye savunma sanayiide %75 büyüme kaydederek, bir çok savaş teknolojisini beraberinde getirdi. Bugünlerde ise yeni imkanları beraberinde getiren T129 Atak Helikopteri Filipinler'de.
Gelişmeleri sosyal medyadan duyaran Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ATAK Helikopterinin bügün Filipinler'e tesliminin gerçekleşeceğini bildirdi.

Milli taarruz helikopteri ATAK

ATAK, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri gereksinimini karşılamak gayesi ile Türkiye'ye has milli yetenekleri kullanılarak geliştirildi. Güvenlik güçlerinin bu gibi ihtiyaçlarına konu olan bugüne kadar yaklaşık 70 helikopter teslimatı yapıldı.

ATAK helikopterine güvenlik güçlerinin ihtiyaçları yönünde yeni kabiliyetler kazandığını Mühendisleri tarafınca belirtildi.

ATAK alımı için 36 sözleşme imzalandı

Kendi sınıfında en etkili taarruz helikopteri olan ATAK, yurt dışında da ilgi gördü. Pakistan ve Filipinler'in ATAK helikopterine ilgisi ihracat sözleşmesine dönüştü. Pakistan ile 30, Filipinler ile 6 helikopter için sözleşme imzalandı.

Konuya dair daha fazla detay veren En Çok Okunanlar'ın tanıtımını yaptığımız yazısında aklınıza takılacak soruların ek ayrıntısına ulaşabiliceksiniz. Daha fazla konuyu eveleyip, geveleden yazının sonunda ilgili yazının bağlantısını paylaşacağız.


1 yorum: